Letos smo zaradi epidemioloških razmer športni dan organizirali vsaka enota zase, kljub temu pa so uporabniki bili na koncu zadovoljni in prijetno utrujeni.

Enota Radeče je športni dan izvedla v obliki pohoda po sprehajalni poti ob reki Savi do kardio naprav, vse naprej do Ribiškega doma. Sončno vreme je bilo ravno pravšnje za hojo, zraven pa smo imeli tudi star kruh za hranjenje rac in divjih gosi. Dolg sprehod smo nagradili z osvežilnim sladoledom pri lokalnem prodajalcu sladoleda.

Lesna delavnica je športni dan izvedla v obliki pohoda s Svetine, mimo Alminega doma, Tolstega vrha, Pečovniške koče pod Grmado, vse do Celjske koče. Čudovito vreme je omogočilo lepe razglede na oddaljene hribe, okusno kosilo pa je bila nagrada za ves trud.

Bivalna enota Ljubečna je športni dan izvedla v obliki pohoda v okolici Šmartinskega jezera in s športnimi igrami v zunanjem delu enote. Uporabniki so se pomerili v kegljanju, metanju žogic v tarčo, metanju obročev in metanju žoge v koš. Športni dan smo popestrili z glasbo.

Bivalna enota Hudinja 1 je športni dan izvedla s 3,5 urnim pohodom do Šmartinskega jezera z okolico. Uporabniki, ki so ostali na enoti pa so se pomerili v igrah z žogo. Ob koncu dneva smo bili vsi utrujeni, večerja je prijala bolj kot po navadi, sledil pa je zaslužen počitek.

Bivalna enota Golovec je športni dan začela s sprehodom, nato je sledil kviz z vprašanji, ki so se nanašala na šport in športnike. Uporabniki so zatem lahko izbirali med različnimi vrstami športnih aktivnosti: sprehod, igre z žogo, namizni tenis, pikado, podaja frizbija, kegljanje ter balinanje.

Enota Ročna dela Ostrožno je športni dan organizirala tako, da je vsaka delavnica izbirala, kaj bodo počeli. Udeležili so se pohoda ob Savinji od Špice do visečega mostu v Levcu, pohoda ob Šmartinskem jezeru, pohoda ob reki Koprivnici do Babnega, sprehoda do igrišča in igrali košarko, odbojko, namizni tenis, nogomet, balinanje. Vsi udeleženci so preživeli zabaven, sproščen in športno aktiven dan.