Slovenska ekipa, ki nas bo letos zastopala na svetovnih olimpijskih igrah Specialne olimpiade, je v gostujoči Avstriji doživela prečudovit sprejem. Naš zavod zastopajo Irena Petre, Alojz Senica, Marko Lovše in Iztok Šekoranja.

Vir: Facebook/Specialci
Prijazni in nadvse velikodušni domačini so se za celoten ”host town” program izredno potrudili. Takoj ob prihodu v Gradec so nas pogostili z odličnim kosilom, sledil je ogled čokoladnice Zotter. Njihova zgodba se je začela že v 90-ih letih prejšnjega stoletja. Vse do danes je na voljo že več kot 400 različnih okusov. Kot se seveda za ogled čokoladice spodobi, smo lahko po mili volji degustirali raznovrstne čokoladne specialitete in si tako nabrali dovolj energije za prihajajoče igre.

Naslednji dan je sledil ogled drugega največjega avstrijskega mesta, Gradz. Grad Eggenberg je brez dvoma najlepša palača v Gradcu. Sledil je še ogled ostalih znamenitosti, ki jih v tem mestu ne manjka. Pred odhodom v Ramsau in Schladming pa so se od nas s pevskim nastopom in druženjem poslovili učenci njihove lokalne osnovne šole. Za nami je nepozaben uvod v svetovne igre specialne – olimpiade.

Spremljaj na:

http://www.austria2017.org/en/

https://sl-si.facebook.com/specialci/